Otvoren turistički info-centar u Skorenovcu

U Skorenovcu kod Kovina otvoren je turistički info-centar, gde posetioci mogu dobiti sve informacije o tome šta posetiti u samom selu i u opštini Kovin.

U Skorenovcu, selu u kome pretežno žive Mađari i koje organizovanu turističku ponudu ima trinaest godina, nedavno je otvoren i info-centar, koji se nalazi u etno-kući, mestu koje posetioci obavezno obilaze.

„Ovde mogu kupiti suvenire, mape, pogledati našu ponudu, dobiti sve informacije“, kaže Bojana Mitrović Tasić iz Turističke organizacije Kovin.

Gosti najčešće dolaze iz Mađarske, ali i drugih evropskih zemalja, Australije, Amerike – u proseku, oko 6.000 noćenja godišnje.

„Imamo dosta gostiju u tranzitu, jer smo na pola puta do mora“, kaže Erne Dani. „Ovde stanu i odmore se, pa nastave dalje. A svaćaju nam i biciklisti koji voze dunavskom rutom od Švarcvalda do Crnog mora.“

U Skorenovcu deset domaćinstava nudi smeštaj turistima. Olga Koršoš je u tom poslu od samog početka i, kako kaže, godišnje ima oko 800 noćenja:

„Turisti dođu kod nas na svež vazduh, mir, domaću hranu. Obilaze preko dana ono što ih interesuje, na primer po Beogradu, Novom Sadu, a uveče se vrate ovamo na večeru.“

Turistički info-centar postoji i u Deliblatu, a za one koji žele da obiđu celu opštinu Kovin, organizuje se petodnevni obilazak zanimljivih destinacija.