Legfrissebb híreink

Kép

X. Magyar Konyha Napjai - 2017

Töltsön nállunk egy kellemes hétvégét. Foglalja le szállását most, hiszen idén X. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Konyha napjai. Ne maradjon le az idei finomságokról!
Kép

Magyar elsősök a déli végeken

A székelykevei általános iskola volt a Rákóczi-ösztöndíjak kiosztásának egyik központi színhelye.A Rákóczi Szövetség – a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével – hétfőn és kedden – 350 vajdasági elsős diáknak osztott ki ösztöndíjat. A támogatások kiosztásának egyik központi színhelye a dél-bánáti Székelykeve volt.
Kép

Magyar Konyha napjai 2016

Székelykevén idén 9. alkalommal került megrendezésre a Magyar konyha napjai.
Kép

Székelykeve - videó

Kép

Sikeressen 8. alkalommal is - Magyar Konyha Napjai

Településünk második nagy rendezvénye az idén is sikeresen lezajlott a megszokott időben. Ahogyan már megszoktuk, október második hétvégéjén tartjuk meg a Magyar Konyha Napjai rendezvényünket. Az idén ez a hétvége az említett hónapban 9-ére és 10-ére esett. A szervezők is ugyan azok voltak. A székelykevei Művelődési Egyesületek és Civil Szervezetek Szövetsége és a Helyi Közösség Tanácsa vállvetve együtt szervezték meg a két napon át zajló eseményeket.
Kép

A nagy égi párbaj: lopakodó kontra rakéta

A párbaj örök: vannak támadó harci gépek harci pilótákkal, és vannak védekezo de ugyancsak harcias emberek a földön, akik szeretnék leszedni az égrol a harci gépeket. Tizenöt évvel ezelott bekövetkezett ennek az elso világháború óta tartó párviadalnak az egyik legérdekesebb momentuma, amikor sikerült leloni egy olyan gépet, amelyrol legalábbis a közvélemény úgy tudta, hogy megpillantani is lehetetlen.
Kép

Farsangi felvonulás Székelykevén!

Negyedik alkalommal szervezett farsangi felvonulást a Székelykevei Művelődési Egyesületek és Civil Szervezetek Szövetsége (SZMECISZ).